اسلایدر

*** ادامه - جلسه قرآن وعترت کاشان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خرد، ریشه دانش و انگیزه فهم آن است . [امام علی علیه السلام]
 

 

 

جلسه قرآن وعترت کاشان

 

 

به نظر می‌‌رسد که تمدن پیشرفته و بسیار رشدیافته‌‌ای در آن دوران وجود داشته که به هر حال نوح توانسته از آن بهره‌‌مند شود. تمدنی که توجه ذهن ما را از تمرکز بر روی بناها و اماکن منحصر به فرد در نقاط دنیا به این نقطه جهان معطوف می‌‌کند. . اکتشافات آنها زمانی جالب‌‌تر شد که آنها توانستند طرح مشبکی حاصل از تقاطع تیرهای فلزی افقی و عمودی بکار رفته در بدنه کشتی بدست آورند. تصاویری که نشان داده 72 تیر فلزی اصلی در هر طرف کشتی به کار رفته است. به نظر می‌‌رسد که برای هر چیزی طرح و الگویی وجود داشته است. وجود اتاق‌‌ها و فضای کوچک و بزرگ در طبقات مختلف نظریه وجود طرح مهندسی پیشرفته را تایید می‌‌کند. دکتر گری با خوشحالی (خوش‌‌بینی) می‌‌افزاید: «با جمع دو ردیف 72 تایی تیرآهن‌‌ها در دو طرف کشتی، عدد 144 بدست می‌‌آید که عدد مقدسی در کتاب مقدس به شمار می‌‌رود!» در طول تحقیقات، بررسی‌‌هایی در مورد تعیین طول، عرض و قطر کشتی انجام گرفته است که متخصان را قادر ساخته تا از جزییات کف کشتی، ساختمان و الگوی اولیه و مواد تشکیل دهنده آن اطلاعاتی بدست آورند. دست‌‌یابی به چنین کشفیاتی مبهوت کننده بود چرا که در بسیاری از مواقع، درک واقعیت کشف شده از حد تصور خارج بود. کشف یک لایه غلافی و کپسولی شکل در داخل کشتی از این جمله بود و در واقع کشتی را به دو لایه یا پوسته اصلی مجهز می‌‌کرد. این آزمایشات وجود دیوارهای داخلی کشتی، حفره‌‌ها، اتاق‌‌ها و دهلیزها و همچنین وجود دو مخزن بزرگ استوانه‌‌ای را تایید کرد. در این آزمایش‌‌ها که به «رادار اسکن» یا «اسکن‌‌های راداری» معروفند، معلوم شد که دو مخزن استوانه‌‌ای بزرگ که هر کدام چهار متر و 20 سانتی‌‌متر بلندی و هفت متر و 20 سانتی‌‌متر عرض داشته‌‌اند و به دور هر یک از آنها کمربندی فلزی نصب شده بود، در نزدیکی تنها در ورودی کشتی وجود داشته‌‌اند. در یکی از آزمایشات اسکن راداری که به درخواست شخص استاندار استان «آگری» ترکیه انجام شد، معلوم شد که جنس بدنه کشتی از سه لایه چوب به هم چسبیده تشکیل شده است. این سه لایه با مواد محکم چسبنده، به هم چسبیده شده بودند. در سال 1991، یک عدد میخ پرچ فسیل شده در حضور 26 نفر محقق شاهد، در بقایای کشتی کشف شد. تجزیه و تحلیل ترکیبات این میخ وجود آلیاژهای آلومینیوم، تیتانیوم و برخی از دیگر فلزات را تایید کرد. این در حالی است که گمان می‌‌رفت در زمان حضرت نوح(ع) آهن و آلومینیوم هنوز به مرحله کشف و استخراج نرسیده باشند. آیا ما نیازمند بازنگری در تاریخ استفاده و استخراج بشر از فلزات هستیم؟

لنگرهای کشتی هم کشف شد!

بر بلندی‌‌های تپه‌‌های اطراف محل کشتی، باستانشناسان چند جسم بزرگ حجیم سنگی یافتند که در بالای هر کدام سوراخی بزرگ تعبیه شده بود. این اجسام مثلثی شکل سنگی نیمه صیقلی، بسیار شبیه به لنگرهای کشتی‌‌های باستانی بودند که «دراگ» نامیده می‌‌شدند. اینها در واقع ابزاری بودند که به علت وزن زیاد به جای وزنه یا لنگر به هنگام پهلو گرفتن کشتی به آب پرتاب می‌‌شدند، چگونه و با چه نیرویی؟ دقیقاً نمی‌‌دانیم ولی حدس‌‌هایی در این زمینه وجود دارد.کشف شش وزنه یا لنگر سنگی، هر یک مجهز با سوراخی در بالای آن، حدس باستانشناسان را به یقین تبدیل کرد. این وزنه‌‌ها در فواصل متفاوت، ظاهرا به هنگام پهلو گرفتن کشتی به آب پرتاب شده بودند.

 

از آنجا که یکی از انگیزه‌‌های قوی در شروع کاوش‌‌های باستانشناسی، بررسی‌‌های تورات شناسی بوده است، یافتن حقایق دیگری در مورد اندازه‌‌های کشتی نوح خالی از فایده نیست. از اندازه کشتی نوح در تورات به 300 «اَما» یا «کیوبیت» – ذراع- یاد شده است. واحد «اَما» یا «کیوبیت» یا ذراع در مصر قدیم در زمان حضرت موسی «ع» برابر با 7/52 سانتی‌‌متر بوده است. با محاسبه این رقم عدد 46/158 متر بدست می‌‌آید. طول کشتی مورد کاوش توسط دو تیم مختلف هر دو زمان، اندازه‌‌گیری شد. رقم به دست آمده دقیقاً 46/158 متر را نشان داد. این محاسبات محققان را در ادامه کاوش‌‌ها مصمم‌‌تر کرد. ولی واقعیت این است که همیشه تصور دنیا از کشتی نوح، یک کشتی چوبی کوچک از وسط دو نیم شده بود نه یک ناو گونه عظیم با ساختار فلزی و چوبی و مهندسی پیشرفته.

 

کتیبه‌‌ای که ادعای دانشمندان را اثبات کرد

روایت است که حضرت نوح (ع) قبل از به زمین نشستن کشتی و فروکش کردن آب، پرنده‌‌ای را که باید کبوتر یا کلاغ بوده باشد به بیرون فرستاد تا مطمئن شود خشکی نزدیک است یا نه. بار اول پرنده، با خستگی به کشتی بازگشت و این بدان معنی بود که خشکی در آن نزدیکی‌‌ها وجود ندارد. بار دوم پرنده به کشتی بازنگشت و این آزمایش نشان داد که عمل لنگر انداختن نزدیک است. درست در دو کیلومتری شرق محلی که کشتی هم اکنون وجود دارد، دهکده‌‌ای وجود دارد که «کار گانماز» نامیده شده است. نام این دهکده ترکی را چنین ترجمه کرده‌‌اند: «آن کلاغ نه توقف می‌‌کند، نه باز می‌‌گردد!» محل کنونی کشتی در دل کوه‌‌های آرارات ترکیه، در گذشته‌‌های دور به منطقه هشت معروف شده و دره پایین منطقه، محله «هشت» نام گرفته است. چرا؟

در نزدیکی محل فرود کشتی در بالای تپه، لوحه‌‌ای کشف شد که ادعاهای باستانشناسان را به طرز زیبایی اثبات کرد. کتیبه‌‌ای که حداقل 4000 سال قدمت دارد. بر روی این تابلوی سنگ آهکی، در سمت چپ تصویر، رشته کوه‌‌هایی دیده می‌‌شود که در کنار یک تپه سپس یک کوه آتشفشان قرار دارد. در سمت راست، یک تصویر قایقی شکل با هشت نفر انسان کنده‌‌کاری شده است: یک پیرمرد، یک پیرزن، سه زن و سه مرد. در بالای کتیبه، دو پرنده در حال پروازند.

گزارش‌ باستان‌شناسی‌ شوروی‌ درباره کشتی‌ نوح

بر اثر این‌ اکتشاف‌، ادارة‌ کلّ باستان‌ شناسی‌ شوروی‌ برای‌ تحقیق‌ از چگونگی‌ این‌ لوح‌ و خواندن‌ آن‌، هیئتی‌ مرکّب‌ از هفت‌ نفر از مهمترین‌ باستان‌ شناسان‌ و اساتید خط‌ شناس‌ و زبان‌ دان‌ روسی‌ و چینی‌ را مأمور تحقیق‌ و بررسی‌ نموده‌ که‌ نام‌ آنها بدین‌ گونه‌ است‌:

1 ـ پرفسور سولی‌ نوف‌، استاد زبان‌های‌ قدیمی‌ و باستانی‌ در دانشکدة‌ مسکو.

2 ـ ایفاهان‌ خینو، دانشمند و استاد زبان‌شناس‌ در دانشکدة‌ لولوهان‌ چین‌.

3 ـ میشانن‌ لوفارنک‌، مدیر کلّ آثار باستانی‌ شوروی‌.

4 ـ تانمول‌ گورف‌، استاد لغات‌ در دانشکده‌ کیفزو.

5 ـ پرفسور دی‌ راکن‌ استاد باستان‌ شناس‌ در آکادمی‌ علوم‌ لنین‌.

6 ـ ایم‌ احمد کولا، مدیر تحقیقات‌ و اکتشافات‌ عمومی‌ شوروی‌.

7 ـ میچر کولتوف‌، رئیس‌ دانشکدة‌ استالین‌.

این‌ هیئت‌ پس‌ از 8 ماه‌ تحقیق‌ و مطالعه‌ و مقایسة‌ حروف‌ آن‌ با نمونة‌ سائر خطوط‌ و کلمات‌ قدیم‌ متّفقاً گزارش‌ زیر را در اختیار باستان‌ شناسی‌ شوروی‌ گذاشت‌:

توسّل‌ حضرت‌ نوح‌ به‌ پنج‌ تن‌ علیهم‌ السّلام‌ و أسامی‌ آنها بر کشتی‌

«ای‌ خدای‌ من‌! و ای‌ یاور من‌!

به‌ رحمت‌ و کرمت‌ مرا یاری‌ نما!

و به‌ پاس‌ خاطر این‌ نفوس‌ مقدّسه‌:

مُحمّد

إیلیا (علیّ)

شَبَر (حَسَن‌)

شُبَیْر (حُسَین‌)

فاطِمَه‌

آنان‌ که‌ همه‌ بزرگان‌ و گرامی‌اند

جهان‌ به‌ برکت‌ آنها برپاست‌.

به‌ احترام‌ نام‌ آنها مرا یاری‌ کن‌!

تنها توئی‌ که‌ میتوانی‌ مرا به‌ راه‌ راست‌ هدایت‌ کنی‌!»

بعداً دانشمند انگلیسی‌: این‌ ایف‌ ماکس‌، استاد زبان‌های‌ باستانی‌ در دانشگاه‌ منچستر، ترجمة‌ روسی‌ این‌ کلمات‌ را به‌ زبان‌ انگلیسی‌ برگردانید، و عیناً در این‌ مجلّه‌ها و روزنامه‌ها نقل‌ و منتشر گردیده‌ است 3 ـ معنای‌ این‌ حروف‌ و کلمات‌ بدین‌ شرح‌ است‌: 1 ـ این‌ لوح‌ مخطوط‌ چوبی‌ از جنس‌ همان‌ پاره‌ تخته‌های‌ مربوط‌ به‌ کاوش‌های‌ قبلی‌، و کُلاًّ متعلّق‌ به‌ کشتی‌ نوح‌ بوده‌ است‌؛ منتهی‌ لوح‌ مزبور مثل‌ سائر تخته‌ها آنقدرها پوسیده‌ نشده‌، و طوری‌ سالم‌ مانده‌ که‌ خواندن‌ خطهای‌ آن‌ به‌ آسانی‌ امکان‌ پذیر می‌باشد. 2 ـ حروف‌ و کلمات‌ این‌ عبارات‌ به‌ لغت‌ سامانی‌ یا سامی‌ است‌ که‌ در حقیقت‌ اُمّ اللغات‌ (ریشة‌ لغات‌) و به‌ سام‌ بن‌ نوح‌ منسوب‌ می‌باشد.

کشف این کتیبه همگان را به شگفتی واداشت. در واقعیت موجود، کوه آرارات در سمت چپ، تپه‌‌ای در کنار آن و قله یک کوه آتشفشان در کنار تپه وجود دارد. پس بنابر این کتیبه، کشتی باید در سمت راست آنها بر زمین نشسته باشد و در حالی که هم‌‌اکنون 19 کیلومتر پایین‌‌تر از محل مورد نظر قرار دارد. چرا؟ بررسی‌‌ها نشان داد که کشتی در بالای کوه لنگر انداخته، ولی به مرور زمان بر اثر حرکت مواد آتشفشانی و گل و لای از بالا به پایین کوهپایه رانده شده است. سپس بر اثر سُرخوردگی با صخره سنگی برخورد کرده و صدمه دیده است. پس از آن به مرور با همان گل و لای‌‌ها و با گذشت زمان در زمین مدفون شده است. در نزدیکی کشتی کنونی، تپه‌‌ای وجود دارد که ترجمه نام آن چنین است: «جایی که کرجی‌‌ها -کرجی- واژگون شد!» این نام محلی به سادگی اشاره به این دارد که کشتی مورد نظر همین جا در زمین جای گرفته است. جاناتان گری در ادامه این مطلب، نکاتی را به شرح زیر از منابع مختلف در تایید این تحقیقات می‌‌آورد.

1? تورات می‌‌فرماید که کشتی نوح در ناحیه کوه‌‌های آرارات فرود آمده است.

2? بر این اساس، کشتی بر روی سلسله‌‌ای از کوهها نشسته است نه کوهی مجرد.

3? کشتی بر روی تپه‌‌ای که در آن رشته کوه قرار دارد، فرود آمده است نه روی قله‌‌ای بلند و رفیع.

4? قرآن، کتاب مقدس مسلمانان، می‌‌فرماید که کشتی نوح بر روی کوه «الجودی» نشسته است. کوهی که در حال حاضر کشتی مورد نظر بر آن قرار دارد به ترکی «کودی داگی» یا همان کوه الجودی نام دارد.

5? متون مقدس بر وجود یک صخره بزرگ که به کشتی خسارت سنگینی وارد کرده است، حکایت دارند.

6?آشور نصیریان دوم پادشاه آشور، 859 – 883 قبل از میلاد مسیح (ع)، مدعی بود که کشتی نوح در محلی به نام «نی‌‌سیر»پهلو گرفته است.

در فاصله کمتر از 500 یاردی محل کشتی، دهکده‌‌ای وجود دارد که «اوزون جیلی» نام دارد و پایین‌‌تر از آن بر روی نقشه‌‌های بسیار قدیمی، محلی به نام «نی‌‌سیر» یا «نسیر» مشاهده می‌‌شود. هم اینک دولت ترکیه با اعزام گروه‌‌های باستانشناس، برخی از نقاط در معرض تخریب یا غارت کشتی را مورد حفاظت قرار داده و برخی از یافته‌‌های باستانشناسان برای حفاظت و مواظبت بیشتر مورد توجه ویژه قرار گرفته‌‌اند. کشف چهارستون فلزی فسیل شده که هر کدام 120 سانتی‌‌متر طول دارند و از بخش‌‌های مهم در ساخت کشتی بوده‌‌اند، از جمله این اشیاءاست که هم اکنون در تملک وزارت معادن و فلزات ترکیه قرار گرفته است. در دل کوه‌‌های آرارات در نزدیکی مرز ایران و ترکیه، جسم عظیم فسیل شده‌‌ای قرن‌‌هاست که آرمیده و طوفان مهیب را پشت سر گذاشته است. کشتی بزرگ و مجهز که یکی از پیامبران خد.ا را در رسالتش یاری داده، این فسیل عظیم الجثه، راز و رمزهای بسیاری در دل خود نهفته دارد و قرن‌‌هاست که مورد توجه بوده و ده‌‌ها سال کانون کاوش‌‌ها و کنجکاوی‌‌ها خواهد بود.

حال به این مطالب نیز توجه کنید و در پایان نظرات خود را بیان کنید .

به گزارش آریا، یک هیات اعزامی شواهدی را به دست آورده است که نشان می دهد یک کشتی بسیار بزرگ در یک کوه در ارتفاع 13000پایی، چند هزار سال پیش در منطقه خاورمیانه به گل نشسته است.

آرک بونما پس از بازگشت از یک سفر تابستانی به ایران شواهد را با خود به همراه آورده و به نمایش گذاشته است که موجی از بهت و حیرت و نیز شکاکیت به همراه داشته است.

این محقق معتقد است، نمونه هایی که هیات اعزامی او گردآوری کرده اند، شواهد اثبات کننده یکی از بزرگترین حکایاتی است که تاکنون گفته شده است.

او اظهار داشته: ما بقایای یک کشتی عظیم را در 13126پایی منطقه ای یافته ایم که در انجیل از آن به عنوان منطقه آرارات یاد شده است.بونما گفته است: عکس ها، چوب های فسیل شده ای را نشان می دهند.

چوب های بریده شده تخته ها و الوارهای گردآوری شده توسط هیات اعزامی به پنج آزمایشگاه علمی مستقل ارسال شد و تحقیقات آزمایشگران را متعجب ساخت. زیرا در دو قطعه از قطعات ارسال شده هنگامی که برش بوجود آمد، موجودات دریایی یافت شد که در چوبها لانه کرده بودند.

این محقق تاکید کرد که این کشف در منطقه ای از ترکیه که تحت عنوان کوههای آرارات شناخته می شود صورت نگرفته بلکه در کوههایی دقیقا در شمال شهر تهران صورت گرفته است.

انجیل کتاب مقدس مسیحیان می گوید کشتی نوح در کوه آرارات به گل نشست. پژوهشگر مذکور معتقد است که کوه آرارات به اشتباه توسط مارکوپولو شناسایی شده است.

وی معتقد است که شواهد دیگری هم در این مورد یافته و آن شواهد دهها هزار صدف دریایی در آن کوه است.

بونما اظهار داشته است: در 15000پایی ما جایی را یافته ایم که ظاهرا یک محراب بوده است، چوبهای سوخته شده که فسیل شده اند، تعداد زیادی از ظروف سفالی شکسته شده و نیز سنگ هایی که به صورت یک محراب شکل داده شده است.

هر پنج آزمایشگاه علمی مستقل به این نتیجه رسیده اند که آنچه آنها یافته اند بقایای یک کشتی باستانی است. اما هنوز تردیدهایی در مورد این که این کشتی، همان کشتی نوح باشد یا حتی اصلا کشتی نوح وجود داشته باشد، از سوی پاره ای محققین ابراز می شود ولی «بونما» به دلیل یافته های دانشمندان دیگری که این مدارک را دیده اند، تشویق شده است.او قول داده نظرات، عکس ها و حتی فیلم ویدئویی این اکتشافات را منتشر کند.

گفت‌وگو با دکتر علی‌اکبر افراسیاب‌پور

کشتی نوح در ایران پیدا شد

قبر حضرت نوح در زاگرس است

نوح دستور داد که شما مومنان به کشتی درآیید تا به نام خدا کشتی هم روان شود و هم به ساحل نجات رسد که خدای من البته صاحب مغفرت و رحمت است. (41)

و آن کشتی به دریا با امواجی مانند کوه در گردش بود در آن حال نوح از راه شفقت فرزندش را ندا کرد ای پسر تو هم به این کشتی در آی و با کافران همراه مباش. (42) آن پسر نااهل پاسخ داد که من به زودی بر فراز کوه روم که از خطر هلاکم نگه دارد، نوح گفت: ای پسر امروز هیچ کس از قهر خدا به لطف او نجات نیابد این بگفت و موج میان آنها جدایی افکند پسر با کفار غرق شد. (43) و به زمین خطاب شد که آب را فرو بر و به آسمان خطاب شد باران را قطع کن و آب به یک لحظه خشک شد و حکم انجام یافت و کشتی بر کوه جودی قرار گرفت و فرمان هلاک ستمکاران در رسید. (44) و نوح به درگاه خدا عرض کرد: پروردگارا فرزند من اهل بیت من است (که وعده لطف دادی) و وعده عذاب تو هم حتمی است که قادرترین حکم‌فرمایانی. (45) خدا به نوح خطاب کرد که فرزند تو هرگز با تو اهلیت ندارد زیرا او را عملی بسیار ناشایست است پس تو از من تقاضای امری که هیچ از حال آن آگاه نیستی مکن من تو را پند می‌دهم و از مردم جاهل مباش. (46) نوح گفت: بار الها پناه می‌برم به تو که دیگر چیزی که نمی‌دانم تقاضا نکنم و اکنون اگر مرا نبخشی و ترحم ننمایی من از زیانکارانم. (47) به نوح خطاب شد که از کشتی فرود آی که سلام ما و برکات و رحمت ما بر تو و بر آن امم که همیشه با تواند. و به امت‌هایی که (ستمگر شوند) پس از آنکه بهره از دنیا دهیم آنان را عذاب دردناک خواهیم کرد. (48) این از اخبار غیب است پیش از آنکه ما به تو وحی کنیم و قومت هیچ از آن آگاه نبودید پس تو در طاعت حق صبر کن که عاقبت اهل تقوی نیکو است. سوره هود

اولین بار (1379) در مقاله «نوح و نوحاوند» ادعا کردم توفان نوح مقابل رشته کوه‌های زاگرس آرام شده و کشتی نوح در کوه «سرکشتی» به گل نشسته است. همان گونه که گمان می‌بردم برخی از صاحب‌نظران این ادعا را مغایر اسناد تاریخی دانستند و نتیجه برخورد دوستان این شد تا این فرضیه در داخل کشور نتیجه‌ای ندهد. بنابراین مقاله را به بنیاد نوح‌شناسی آمریکا فرستادم. چندی بعد گروهی سه نفره از آمریکا به ایران آمدند. با یکی از آنها به کوه «سرکشتی» رفتم و منطقه را نشانشان دادم. در آنجا سنگ‌های بسیار عجیبی را پیدا کردیم که مانند حلقه‌های زنجیر بود و همچنین قبرهایی مربوط به پیش از اسلام. دو قبر در بالای کوه «سرکشتی» وجود دارد که به اعتقاد من یکی قبر نوح و دیگری احتمالا قبر حضرت آدم است.

چندی پیش یکی از دوستان فصلنامه‌ای در اختیارم گذاشت که در این فصلنامه مقاله‌ای جالب نظرم را جلب کرد.

«نوح و نوحاوند» عنوان آن مقاله بود. دکتر علی‌اکبر افراسیاب‌پور، نویسنده مقاله، عضو هیات علمی دانشگاه شهید رجایی تهران مدعی شده که توفان نوح در ایران پایان یافته و کشتی او در زاگرس به گل نشسته است.

اسناد و مدارکی که نگارنده در این مقاله ارائه کرده و به نظرم بسیار محکم بود. به قدری از این موضوع شگفت‌زده شدم که از طریق همان دوست توانستم با دکتر افراسیاب‌پور قراری بگذارم.

قرارمان می‌شود ساعت 10 صبح روز یکشنبه 21 بهمن ماه 1386، آپارتمان شخصی دکتر در منطقه قنات‌کوثر.

خلاف تصورم معماری داخلی منزل وی کاملا امروزی است. خودش در این باره می‌گوید: زیاد در خانه نیستم چون بیشتر اوقات را در دانشگاه سپری می‌کنم.

شما که همیشه در دانشگاه هستید پس قبر نوح و کشتی او را چگونه در کوه‌های زاگرس پیدا کردید؟

سال 1362 که از جبهه برگشتم در صدا و سیمای مرکز لرستان مشغول کار شدم. برنامه‌ای رادیویی داشتم که باید درباره زندگی ایلات و عشایر استان پژوهش می‌کردم. طی این پژوهش متوجه شدم کوهی به نام «سرکشتی» در سمت نورآباد و نهاوند قرار دارد. شنیدن این نام برایم بسیار جالب بود؛ چراکه در آن منطقه نه دریایی است و نه راهی که با دریا ارتباط داشته باشد، اما اینکه «سرکشتی» از کجا آمده بود آغازی شد بر مطالعاتم.

رشته تحصیلی‌تان چیست؟

کارشناسی فلسفه دارم، اما دوره دکترای خود را در گرایش عرفان گذرانده‌ام. 12 جلد کتاب تالیف کرده‌ام و 54مقاله داخلی و خارجی چاپ شده دارم.

پس شما هم چیزی از نوح در ایران نشنیده بودید؟

خیر،‌ اما تصمیم گرفتم مطالعاتم را درباره رشته‌کوه‌های زاگرس ادامه دهم. در قلب رشته‌کوه زاگرس، کوهی به نام «گرین» قرار گرفته است. این کوه از شمال نهاوند شروع و تا شمال غرب این شهر ادامه دارد. رود معروف «گاماسیاب» که سرچشمه رود کرخه است از این کوه سرچشمه می‌گیرد. با مطالعاتی که انجام دادم به اسناد و مدارکی پی بردم که در آنها گفته شده بود «نهاوند» همان «نوح،‌آب‌، بند» است و به علت کثرت استفاده طی سال‌های دور از «نوح آب‌بند» به «نهاوند» تغییر یافته است.

چگونه امکان دارد در منطقه‌ای که دریایی ندارد و از هر دو طرف به کوه مشرف است، توفانی رخ داده باشد؟

اگر به رشته‌کوه زاگرس توجه کنید،‌ متوجه خواهید شد که این رشته‌کوه مانند دیواری است که هر دوطرف آن دشت قرار دارد شکل این رشته‌کوه به خوبی نشان می‌دهد که اگر در منطقه بین‌النهرین توفانی روی داده باشد این کوه آن را مهار کرده است چون اصلی‌ترین دیواره‌ای است که می‌تواند از سر راه آن توفان قرار گرفته باشد.

همان گونه که گفتم کوه‌ گرین در قلب زاگرس قرار گرفته است. ارتفاع همه قله‌های زاگرس نزدیک به هم است. در سلسله‌کوه‌های گرین کوهی قرار دارد به نام «سرکشتی»، این کوه 2هزار و 80 متر ارتفاع دارد. با بررسی میدانی در این کوه متوجه شدم بالای آن دو قبر خیلی قدیمی قرار گرفته است که هم‌اکنون به عنوان امامزاده «بابای بزرگ» مورد زیارت مردم قرار می‌گیرد.

در فرهنگ ایرانی فقط دو پیامبر را به نام بابای بزرگ می‌دانند یکی نوح و دیگری آدم.

‌یعنی الان آن قبر زیارتگاه است؟

بله، از روزگاران دور مردم منطقه نهاوند و نورآباد برای زیارت، پا به این منطقه می‌گذاشته‌اند.

در قرآن آمده که کشتی نوح بر کوه جودی قرار گرفته است، شما مدعی هستید که «گرین» همان‌ «جودی» است؟

آیه 44 سوره نوح اشاره می‌کند «و به زمین خطاب شد که آب را فرو بر و به آسمان خطاب شد باران را قطع کن و آب به یک لحظه خشک شد و حکم انجام یافت و کشتی بر کوه جودی قرارگرفت و فرمان هلاک ستمکاران در رسید»

می‌بینید که قرآن اشاره می‌کند که جودی محل به گل نشستن کشتی نوح است. با گسترش پژوهش‌ها متوجه شدم طایفه‌ای به نام جودی و جودکی آن منطقه زندگی می‌کنند. هم‌اکنون هم افراد زیادی در سراسر ایران نام خانوادگی «جودی» یا «جودکی» را دارند.

آیا به غیر از مشاهده‌های جنابعالی، اسناد تاریخی دیگری وجود دارد که در آن به وجود قبر نوح در نهاوند اشاره کند؟

بله، اسناد تاریخی بسیاری وجود دارد. ابن‌فقیه همدانی در سال 290قمری (1200سال پیش) در کتاب «البلدان» (به زبان عربی و چاپ 1885 اروپا) صفحه 237 نوشته است: «نهاوند از ساخته‌های نوح (ع) است و به آن نوح آوند گفته‌اند.»

یاقوت حموی متوفی 624 قمری در کتاب معجم‌البلدان صفحه 361آورده است: «نهاوند را به این دلیل نهاوند گفته‌اند که از ساخته‌های نوح (ع) است»

ابی‌الفداء متوفی 732 در کتاب تقویم البلدان چاپ پاریس صفحه 417 یادآور می‌شود: «نهاوند شهری از سرزمین کوهستان است که نوح آن را بنا کرده است.»

زکریا قزوینی در سال 674 قمری در کتاب آثار البلاء صفحه 545 می‌نویسد: «نهاوند از بناهای نوح نبی(ع) است. اصلش نوح آوند بوده است» در کتاب مجمل‌التواریخ تالیف سال 530 قمری صفحه 186 می‌خوانیم:

«نوح پیغامبر شهر را بنا کرد به نام خویش «نوح آوند» و آن نهاوند است.

ابن اثیر در جلد سوم کتاب خود صفحه 335 می‌آورد:

«نهاوند شهری است از بلاد جبل گویند آن را نوح بنا کرده است» در کتاب عجایب‌المخلوقات (سال 555 ق)که اروپایی‌ها آن را قبول دارند. در جلد 3 صفحه 275 آمده است: «نهاوند شهری قدیم است که آن را نوح بنا کرد. آن را نوح آوند گویند.»

خلف تبریزی در سال 1062 در کتاب برهان قاطع صفحه 1173 می‌نویسد: «نهاوند: نوح‌(ع) بانی آن شهر بوده و‌آن را نوح‌آوند می‌گفته‌اند یعنی

«نوح تخت» و «نوح مسند». پایتخت نوح بوده و آوند به معنی تخت و مسند هم آمده است و به کثرت استعمال نهاوند شده است.»

می‌بینید که وجود قبر نوح و آرام گرفتن کشتی این پیامبر در ایران نه تنها حرفی امروزی نیست بلکه سخنی تاریخی است و مانند این جملات در کتاب‌های زیاد دیگری نیز آمده که شرح آن در این گفت‌و گو نمی‌گنجد.

سال 79 نسخه‌ای از مقاله‌ را برای بنیاد نوح‌شناسی آمریکا فرستادم چون در داخل کشور کسی به این موضوع اهمیت نداد.

پس از اینکه مقاله را به آمریکایی‌ها دادم گروهی سه‌نفره برای بررسی موضوع به ایران آمدند. با یکی از آنها به منطقه رفتیم. از منطقه فیلمبرداری کردند. سنگ‌های عجیبی در منطقه پیدا کردیم؛ مانند حلقه‌های زنجیر و قبرهایی مربوط به دوران پیش از اسلام. به اتفاق با 15 تن از پیرمردهای اطراف که مصاحبه کردیم همگی آنها می‌گفتند نام این کوه سرکشتی است و اجداد ما گفته‌اند قبر نوح اینجاست. جالب اینکه تا 80 کیلومتر آن سوتر از منطقه افراد بومی همین نکته را نیز می‌گفتند.
به غیر از آمریکایی‌ها گروهی دیگر از منطقه بازدید داشته‌اند؟
بله، چند ماه بعد از بازدید آمریکایی‌ها یک گروه انگلیسی از منطقه بازدید کرد.
شما به آنها اطلاع‌دادید؟
نمی‌دانم چگونه متوجه شدند، اما ظاهرا با صرف‌ هزینه‌های زیادی منطقه را مورد بازدید قرار دادند و قرار است طی ماه‌های آینده دوباره به نهاوند بروند.
ظاهرا کشورهای دیگری هم مدعی نوح هستند!
هم‌اکنون شش کشور عراق، سوریه، ترکیه، آذربایجان، ایران و یمن مدعی هستند که کشتی نوح در آنجا آرام گرفته است. بدون هیچ تعصبی خدمتان می‌گویم که اسناد و مدارک ایران بسیار قوی‌تر از سایر کشورها است.
اگرچه معتقدم اسناد و مدارک ایرانی‌ها بسیار قوی‌تر است اما باز تاکید می‌کنم کار علمی تعصب‌بردار نیست و هر کس سند و دلایل ارائه دهد باید حرف او را پذیرفت و نباید فراموش کنیم درباره امور باستانی نمی‌توان به قطعیت صحبت کرد.
منابعی که ارائه دادید عمدتا عربی بود، آیا منابع دیگری هم وجود دارد؟
یکی از جغرافی‌دانان به نام پاپلی‌ یزدی در کتاب فرهنگ آبادی‌ها صفحه 8 درباره کوه سرکشتی نوشته است: «سرکشتی محل به گل نشستن کشتی نوح است و در غرب منطقه دلفان رشته کوهی است مربوط به دوران اول و دوم. مرحوم حاج‌حیدر که کهن‌سال‌ترین مرد قبیله بود درباره وجه تسمیه این کوه گفت: پس از فرو نشستن توفان نوح، کشتی نوح بر بالای این کوه به گل نشست و از حرکت باز ایستاد.»
اهل حق که گروهی از درویشان قدیمی غرب ایران هستند برای گنبد «بابای بزرگ» (همان قبر نوح) احترام خاصی قائل هستند و قرن‌ها است که به صورت کاروان از استان‌های کردستان، کرمانشاه و لرستان به زیارت آن می‌روند.
هنری راولینسون دانشمند آشورشناس در سال 1838 نوشته است: در 25ماه مه به کوه زیبای «چهل نابالغان» رسیدیم که از طرف غرب به یک سلسله کوه مرتفع به نام سرکشتی می‌رسد. لر, ها معتقدند کشتی نوح پس از توفان در آن جا به گل نشسته است.»
ادعای اینکه قبر نوح در ایران است از لحاظ اقتصادی چه چیزی در بر دارد؟
شما توجه کنید پس از مطرح شدن این فرضیه چند گروه باستان‌شناس معتبر پای به کشورمان گذاشته‌اند. جای تعجب است چنین موضوع مهمی برای برخی از مسوولان اصلا جالب نبوده ! اما کشورهای دیگر که خدمتتان گفتم: با وجود اینکه اسناد و مدارک ضعیف‌تری دارند با استفاده از تبلیغات فراوان و حمایت دولت‌هایشان، توانسته‌اند توریست‌های زیادی را جمع کنند.
آرام شدن توفان نوح در ایران را از چه جنبه‌هایی بررسی کردید؟
از سه جنبه علمی و تاریخی، اسطوره‌ای و داستانی و دینی و مذهبی این توفان را بررسی کرده‌ام. از هر سه جنبه می‌توان ثابت‌ کرد هزاران سال پیش توفانی رخ داده است.
همه فرهنگ‌ها به نوعی داستان نوح را شنیده‌اند و آن را باور دارند. سال 1891 پژوهشگری به نام «اندری» ماجرای توفان نوح را با روایت‌های مختلف گردآوری کرده است. 68 روایت محلی، 13 روایت در آسیا، 4 روایت در اروپا، 5 روایت در آفریقا.
ویلکاکس یکی از باستان‌شناسانی است که در منطقه بین‌النهرین پژوهشی انجام داده و فرضیه‌ای را عنوان می‌کند که براساس آن طغیان رود فرات منشا توفان نوح بوده است. آب بالا آمده و کوهستان زاگرس را فراگرفته و زاگرس همچون سدی جلوی این آب ایستاده است.
توفان نوح چند سال پیش رخ داده است؟
نمی‌توان در مورد وقوع این توفان عدد ‌داد اما اگر بخواهیم حدودی سال وقوع توفان نوح را بگوییم می‌توان گفت حدود 4هزار سال پیش این توفان رخ داده است.
چگونگی وقوع این توفان مشخص نیست؟
تورات معتقد است توفان 350سال طول کشید. قرآن در چهار سوره هود، نوح، مومنون و اعراف در خصوص توفان نوح سخن به میان آورده اما هیچ اشاره‌ای به سال نمی‌کند.
گفتید که دو قبر را در بالای کوه سرکشتی پیدا کرده‌اید. یکی از آنها قبر نوح است و قبر دوم مربوط به کیست؟
حدس می‌زنم یکی از نزدیکان نوح باشد ضمن اینکه بعید هم نیست قبر حضرت آدم در آن جا باشد.
به اطلاع خوانندگان محترم می‌رسانیم اصل مقاله جناب آقای دکتر افراسیاب‌پور در دفتر روزنامه دنیای اقتصاد جهت ارائه به هموطنان موجود است.

 

.

 

منبع : 3raj.com

 

.





  • کلمات کلیدی :

  • ::: جمعه 90/8/27 ::: ساعت 11:26 عصر :::   توسط جلسه قرآن و عترت امام حسن مجتبی ع کاشان به مدیریت آقای حمامی 
    نظرات شما: نظر
    سفارش تبلیغ
    -

    - -
    مشاهده و دریافت  کد
    - کاشان تفسیر -
    جلسه قرائت قرآن و عترت کاشان
    کد لوگوی ما
    + جلسه هفته آینده تاریخ 92/9/4 منزل آقای سمایی واقع در بلوار مادر خواهدبود درضمن تفسیر سوره معراج توسط حجه الاسلام اسلامی تبار در مسجد آیت الله رضوی کاشان شروع شده جمعه شبها بعداز نماز مغرب و عشا +
    سفارش تبلیغ
    *** ****